Menu weselne I
podstawowe - 170 zł/os
(czas trwania: maksymalnie do godz. 2400)
Obiad:
I danie
- domowy rosół z makaronem lub z pulpecikami mięsnymi
- zupa cebulowa na białym winie z serem podawana z grzanką
- zupa krem z sezonowych warzyw z grzanką
- krem z pomidorów z bazylią podawany z grzanka i mozzarellą
II danie
(do wyboru dwa rodzaje 60 % do ilości osób)
- roladki drobiowe w sosie
- polędwiczki po królewsku (w panierce z ziół i parmezanu)
- polędwiczki w sosie grzybowym/kurkowym
- grillowany filet z kurczaka zapiekany z warzywami i mozzarellą
- filet z kruczka w migdałach
- roladka śląska wieprzowa z wędzonym boczkiem cebulka i kiszonym ogórkiem
- pieczeń z karkówki w sosie
- udźce indycze
- dorsz w sosie śmietanowo-porowym
- łosoś w sosie cytrynowo-musztardowm
- vege roladki z cukinii i bakłażana
- grillowane oscypki z żurawiną
Do dania głównego podajemy dwa dowolne dodatki:
(kluski, kopytka, frytki, pieczone ziemniaki, ziemniaki z wody) oraz 3 surówki z sezonowych warzyw.
Domowy kompot i woda
Patery z domowymi ciastami na bocznych stołach
Potrawy gorące
(jedna do wyboru):
- barszcz z pasztecikami
- staropolski bigos lub flaczki
- zupa gulaszowa lub gulasz
- faszerowane warzywa
- smażony camembert z żurawiną i mixem sałat
Bufet z ziemnymi zakąskami
(4 do wyboru)
- zimna płyta (pieczone własnego wyrobu mięsa i wędliny itp)
- deski lokalnych serów
- śledziki na dwa sposoby
- ryba po grecku
- schab w galarecie
- galaretki drobiowe
- roladki z łososiem i warzywami
- jajka w sosie tatarskim
- sałatka caprese
- sałatka grecka
- sałatka brokułowa
- sałatka z kurczakiem
- sałatka z łososiem
- sałatka jarzynowa
- domowy pasztet z żurawiną
- galantyna wieprzowa
- warzywa z dipami i humusem własnego wyrobu
Napoje
(bez ograniczeń)
- soki i woda
- kawa i herbata
Napoje gazowane zamawiane w barze płatne osobno
Alkohol we własnym zakresie